„Нефтохимик“ ще се бори за своето спасение. Това заяви след гръмката победа с 2:1 над лидера във Втора лига „Пирин“ (Благоевград) президентът на бургаския клуб Анелия Златкова.

„Нашите усилия през последните месеци не бяха напразни и се вижда, че има надежда. Големи благодарности за спортния директор Николай Маринов, за треньора Людмил Киров, за цялото спортно-техническо ръководство, както и за футболистите, които бяха героите на терена днес.

Положихме много сериозни усилия през последните седмици и надеждата никога до този момент не ни е напускала. Видя се, че „Нефтохимик“ е жив и ще се бори за своето спасение. С тази победа шансовете ни да оцелеем стават още по-големи и хубавото е, че вече всичко е в нашите ръце. Ще се борим до последно. Огромни благодарности на всички,“ коментира Златкова.

„Шейховете” губеха до 4-ата минута, но стигнаха до обрат и до крайния успех и то с деветима души. Червени картони получиха Костадин Христов и Николай Костов. Двамата са наказани от Дисциплинарна комисия към БФС със спиране на права за по един мач и глоба от по 75 лв. За натрупани жълти картони санкция от 100 лева отнесе Николай Маринов.

Но глобите за финансово закъсалия „Нефтохимик“ не свършват до тук. Клубът беше сюрпризиран от Дисциплинарна комисия с финансово наказание от още 500 лева. Санкцията е за пререкания със служебни лица, на основание чл.37, ал.1, т. 29 и във връзка с чл.6, ал.8 от ДП 2020/2021, който гласи „За допуснати нарушения или неспазване на изискванията за ред и сигурност на/или извън стадиона (но в района на стадиона), преди, по време и след срещата, на футболните клубове-участници в срещата“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви