Компютър
За децата е по-добре да нямат скъп компютър

Ако търсите да закупите лаптоп, но цените на новите не ви удовлетворяват, предлагаме ви да се спрете на покупка на лаптопи втора ръка, които може да разгледате тук . И преди да отхвърлите идеята ни като не много добра, предлагаме ви заедно да разгледаме някой от предимствата на употребяваните преносими компютърни устройства за домашна употреба.

Цената им е много по-ниска

Едно от най-големите предимства на покупката на преносимо компютърно устройство втора ръка е много по-ниската цена, на която можете да го откриете. И не си мислете, че щом цената е по-ниска, лаптопът е стар модел или има дефекти.

Нищо подобно. Магазините за продажба на компютри втора ръка обикновено предлагат  модели, които са излезли на пазара най-много преди година – две, което означава, че са с високо качество и с много добри характеристики. Просто в търговската мрежа са се появили по-нови техни версии и интереса към по-старите модели е намалял.

Нямат надграждания, които често са напълно излишни

Знаете как всеки път щом се появи нова версия на някоя популярна марка лаптоп цената му е по-висока. А тя е по-висока не защото машината има кой знае колко по-добри спецификации, а защото има някакви подобрени функции.

В повечето случаи обаче тези функции са по-скоро маркетингов трик, с който производители искат да повишат интереса към новия модел лаптоп. Ако се спрете на лаптопи втора ръка, вие си спестявате всички тези излишни надграждания и купувате машина, която наистина ще ви върши работа.

Употребяван не означава непременно стар

Голяма част от хората все още вярват, че щом компютърното устройство се предлага като употребявано, то задължително е или доста старо, или има дефекти и собственика му иска да се отърве от него. Това обаче съвсем не е така. Лаптопите втора ръка, които се предлагат като употребявани нито са стари, нито с дефекти.

Обикновено се купуват от магазините за продажба на компютри втора употреба от големите фирми и компании, които редовно сменят офис оборудването си с ново. Подобни големи компании се стремят да работят с най-новото, което излезе на пазара и предлагат старите си машини на магазините на много по-ниски и достъпни цени.

Работят безупречно и са с добър външен вид

Струва ви се невъзможно една машина втора употреба да е с безупречно качество? И тук грешите. Защото преди да предложат за продажба своите продукти, от магазините за употребявани лаптопи подлагат всяко едно устройство на щателен преглед, тест на системите, почистване и подмяна на хардуера, ако има нужда.

Така на практика вие купувате преносим компютър, който е преминал през всевъзможни тестове и работи без никакви забележки.

Нямат проблеми със съвместимостта

Ако се притеснявате, че употребявания лаптоп, който ще закупите ще има прекалено остарял софтуер, забравете тези притеснения. Защото софтуерните компании отдавна са осъзнали, че не могат да разработват нов софтуер с бързината, с която пазара излизат все нови и нови модели преносими компютърни устройства.

Затова се стремят да разработват програми и приложения, които да са съвместими поне с няколко различни версии на моделите лаптопи. Това означава, че спирайки се на машина втора употреба няма да имате никакви проблеми със софтуера и ще можете да използвате всички програми и приложения, с които сте свикнали.

Компютър
Има добра съвместимост

Помагате на природата

Закупуването на лаптопи втора ръка означава, че давате нов живот на малко по-стар модел техника, вместо да подкрепяте производството на нови машини. Така допринасяте за опазването на околната среда и правите светът едно по-добро и чисто място за живеене. Защото всяка година милиони тонове електронна техника (телефони, лаптопи, компютри и какво ли не) се отправят към депата за събиране на боклук, където стоят с години.

А голяма част от електронната техника е в добро състояние и може, вместо да стои в депото като боклук да се използва още малко.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви