В първото заседание на правителството след изборите, премиерът Бойко Борисов подчерта, че победата на ГЕРБ-СДС на изборите е убедителна и с 10% пред следващия.

Той заяви и че са изпълнени всички поети ангажименти и обещания през тази година.

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност в другите политически парти, посочи той. В изборната нощ лидерът на ГЕРБ предложи експертно правителство на опонентите си.

По думите му въпреки похарчените пари, тези партии изпитват нужда от нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива, но да допуснем какъв е ефектът от това, каза Борисов, но посочи, че страната няма нужда от това изгубено време.

Борисов каза още, че ако не са се разединили, патриотите щяха да са в парламента.

На заседанието се взе решението правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех“. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.

„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви