Пушилката от изборите вече преминава и след преброяването на бюлетините в цялата страна е ясно кои партии влизат в Народното събрание. В Бургас резултатите не са особено изненадващи, предвид случващото се в града през последната година и половина. Мандатите показват точно това: ГЕРБ 4, Има такъв народ 3, БСП 3, ДПС 2, Демократична България 1 и Изправи се! Мутри вън! 1.

Ясно личи едно омръзване на избирателите от ГЕРБ и властовите позиции, които има партията на Борисов. Кампанията им ще се запомни най-вече с работата и желанието, която хвърли в нея Жечо Станков. Големият брой преференции, които той събра е заслужена награда за усилията му. Някои хора дори биха казали, че той направи кампания като за… кмет. Любен Дилов-син пък поне каза: „Благодаря!“ вчера в социалните мрежи.

За БСП е по-добре да не се говори, че партията на Корнелия Нинова ще вземе да се събуди след над 10 години сън и безвремие. Хората хвърлят око на социалистите само когато те се дъвчат вътрешно. Явно при тях единственият човек, който изглежда ще понесе някаква отговорност за тъжното им състояние в Бургас, е… пиарката. Мъжко момиче. Лъч надежда за тях е само Тодор Байчев от Карнобат, който влиза като депутат мажоритарно.

ДПС и техните два мандата от Бургаска област пък бяха по-сигурни и от изгряващото слънце утре.

Така хората се обърнаха към алтернативи и ги видяха при Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън!.

За мистериозната Има такъв народ няма какво да се каже. Наистина няма. Проверихме. Не казаха нищо конкретно за Бургас. В листата им почти липсваха и бургазлии, а от тримата, които ще отидат в парламента, двама са от София, а Ивайло Вълчев със сигурност не е от постоянните жители в града ни.

При останалите две формации – Демократична България и Изправи се! Мутри вън!, ще видим и промени в местния парламент.

Димитър Найденов от Демократична България събра жътвата от дебаркирането си пред Догансарай в Росенец и отива в Народното събрание, след като Иво Мирчев влиза там от София.

Мястото на Найденов в ОбС-Бургас трябваше да бъде заето Радостина Ценова, която е едно от най-разпознаваемите и работещи „зелени“ лица в града ни през последните години. Уви, демократично тя се отказа от своя пост за сметка на Даниела Божинова.

Последната парламентарно представена партия – Изправи се! Мутри вън!, прати Живко Табаков в София. На негово място в ОбС влиза слънчевата Мария Маркова, която обаче ще трябва да се сбогува с доста приятния пост на шеф на обновения Дом на НХК.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви