Община Бургас продължава да търси съдействие от полицията, както и от граждани, които могат да помогнат с информация за човека или хората, повреждащи умишлено уличното осветление в града.

Неотдавна, на 20 март, някой сряза кабелите на 34 стълба и така угаси цялата улица „Места“.

Тогава бе разпространено и видео, в което се виждат силуетът и облеклото на извършителя, но засега той не е идентифициран.

„През изминалия уикенд бяха извършени още две подобни посегателства. Не сме сигурни, че са дело на същия човек, но почеркът е подобен. Отново са разбити капаците на стълбовете, но без да бъдат откраднати. После са срязани кабелите“, пишат от общината.

В единия случай извършителят е уцелил или пък умишлено е търсил захранващ стълб при пресечката на „Иван Вазов“ и „Мария Луиза“. Така е угасил осветлението на почти целия булевард „Иван Вазов“. Другото посегателство е при пресечката на улиците „Кл. Охридски“ и „Дебелт“.

„Осветлението е възстановено своевременно. Но нека предотвратим следващи подобни асоциални актове – непременно се обадете на 112, ако имате информация кой е извършителят!“, завършват от администрацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви