Изграждане на паметник на жертвите на Ковид-19 пандемията от страна на българските и бургаските медици. Това предложение е отправил кметът Димитър Николов към общинските съветници в Бургас. Монументът ще се намира пред новия корпус на УМБАЛ Бургас.

Писменото предложение е във връзка с предприета гражданско-съсловна инициатива за създаване на паметник на медиците дали живота си в неравната битка със смъртта, като по своята същност този паметник ще бъде уникален не само за града ни, но и за България и ще засвидетелства преклонението, и благодарността на цялото общество към онези, които ежедневно и ежечасно изпълняват професионалния си и човешки дълг.

Инициативен комитет ще има грижата не само да популяризира идеята, но и да се погрижи за доброволното участие на различни лица, неправителствени организации, съсловни организации, частни лица и други институции за набиране на средства.

Общинският съветник Веселин Пренеров пък предлага от своя стана изграждане на паметник на д-р Живко Радев. Той ще се намира в Морската градина.

Писменото предложение до Общински съвет – Бургас за поставяне паметник на д-р Радев е отправено от д-р А. Маджуров – управител на „МБАЛ Д-р Маджуров” ООД, Бургас и подкрепено с писмо от д-р Цв. Цв. – председател на РЛК – Бургас и д-р Ив. М. – председател на УС на БЛС.

Д-р Живко Радев бе изключителен хирург с огромен принос към общочовешките ценности и към развитието на Община Бургас, и областта. Той е оставил следа в бургаското здравеопазване като е обучил и създал стойностни хирурзи, които да продължат да помагат на хората и след него. Д-р Радев е спасил живота и здравето на много хора. Д-р Живко Радев бе не просто хирург, той е бил изключителен хирург, надарен с голям талант, голямо сърце и душа, изцяло отдаден на мисията си да спасява много човешки животи и е заплатил с цената на собствения си живот„, пише в докладната си Пренеров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви