Парламент
Това са лидерите на седемте партии

7 партии влизат в новия български парламент. Това показват първите прогнозни резултати от екзит пола на социологическа агенция „Галъп“ за парламентарните избори днес.

Според „Галъп” ГЕРБ печели вота с 25,0%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” с 17,1%. Третото място избирателите са отредили на БСП – 16,7%. Четвърти остават „Демократична България” с 10,5% от гласовете, а веднага след тях се нарежда ДПС с 10,2 на сто.

Останалите формации, които преминават бариерата за влизане в парламента, са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те са получили подкрепата съответно на 5,0% и 4,7% от гласоподавателите, сочат прогнозните резултати на „Галъп“.

Според първоначалните данни на агенция „Тренд” партията на Бойко Борисов събира най-голям процент от вота на българите – 25,1%.

Следва БСП с 16,5%. На трета позиция се нарежда формацията на Слави Трифонов с 16,2%.

Четвърти са ДПС с 10,0 на сто. Петото място според exit poll-а е за „Демократична България”, която събира 9,4% от гласовете. Шеста и седма политическа сила са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те печелят съответно 4,8% и 4,5% от бюлетините.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви