Ограниченията за коронавирус в Германия ще продължат да действат през следващите седмици, има както успехи, така и неуспехи през годината на пандемията, заяви президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в обръщение към нацията преди Великден, разпространено в събота и цитирано от ТАСС.

„За някои заключването отдавна се превърна не само във въпрос за доходи, а във въпрос на банално съществуване. Колкото повече разбирам загубата на търпение и разочарованието поради неуспехите от последните месеци. Много е направено и много е постигнато, но все пак имаше грешки – по време на тестване, по време на ваксинация и с цифровите решения“, каза президентът.

Третата вълна на коронавирус в Германия изисква сила от всички слоеве на населението. „Следващите седмици отново ще изискват сериозни ограничения и вие разбирате това, както и аз“, обясни Щайнмайер.

В момента Германия е под карантина, но не толкова тежка, колкото през зимата. Отворени са училища и детски градини, фризьорски салони, салони за красота, магазини за цветя и книги.

Увеличението на броя на заразените хора намаля през януари и февруари, но от март процентите отново започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространението на по-инфекциозен щам.

Предполагаше се, че от 22 март уличните тераси на ресторанти, кина и театри ще могат да възобновят работата си, но тези планове все още се отлагат. Заключването е удължено до 18 април и е възможно да бъде затегнато.

Според последните социологически проучвания само 19% от анкетираните са доволни от работата на кабинета на министрите на Германия, 79% са недоволни, а 2% не са решат как да отговорят.

Нюз.БГ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви