Три села в община Сунгурларе ще имат чиста питейна вода и модернизирана водоснабдителна система. Това ще е възможно с осъщестяване на проекта за реконструкция на водопроводна мрежа в селата Лозарево, Чубра и Грозден. На символичната първа копка днес присъстваха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев и Ивелина Василева, кметът д-р Георги Кенов, кметът на с.Грозден Цонко Беев и представители на общинската администрация.

„Започва един дългочакан, мащабен проект от хората в село Грозден и още две населени места. С него ще се осигури чиста питейна вода за всички жители. Поздравявам кмета на община Сунгурларе, д-р Кенов и екипа му, които са положили усилия да се стигне до изграждането на нова водопроводна мрежа. Проектът е голям и обхваща селата Грозден, Чубра и Лозарево. Той дава възможност не само да се положи водопровода, но и да се асфалтират улиците. Когато се срещаме с хората в селата, това е нещото, което те най-много искат – да се подобри инфраструктурата. Това подкрепяме и ние от ГЕРБ. Правителството осигурява средства и в малките населени места да хората да имат по-добър живот“, сподели Ивелина Василева.

Димитър Бойчев подчерта, че проектът е пример, че не само се дават обещания, но и се изпълняват поети ангажименти. „Това е разликата на ГЕРБ в сравнение с останалите политически сили. След като се поднови ВиК инфраструктурата, ще се възстановят и улиците в населените места. Ще работим с продължаваща грижа за подрастващото поколение и здраво население. Бъдете активни и гласувайте в неделя“, коментира Димитър Бойчев.

С подкрепата на държавата предстои още един проект за с.Грозден. Ще бъде изградена целодневна детска градина и ясла, които ще се помещават в досегашната ,,Зорница“. Проектът е одобрен за финансиране от Министерство на образованието и науката. Ще се създаде възможност за приемане на 18 деца в яслена група и условия за децата, навършили 4-годишна възраст в задължителното предучилищно образование.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви