Студентите на НАТФИЗ обаче доказаха, че няма времена, които могат да спрат порива им да споделят и вдъхновяват човешкия дух с изкуството си

Историята започна с желанието им да окуражат медиците и болните в борбата с Covid. На 1-ви март, увличайки преподавателите си и част от администрацията, младите момичета и момчета хвърлиха ръкавицата към пандемията с „Jerusalema Dance Challenge NATFA“, съобщи njoy.bg.

Автомобили и минувачи спряха забързания си делничен ритъм пред възторга от радост, въодушевление и страст, който се изля от НАТФИЗ.

Заснетото видео тръгна вчера социалните мрежи. Всеки, който желае да изрази солидарност и да подкрепи студентската инициатива, може да последва и сподели хаштага #JerusalemaChallengеNATFA.

„Jerusalema Dance Challenge NATFA“ се реализира по идеята на д-р Яна Джарова, сценарист и режисьор е проф. д-р Велимир Велев, хореографията е на проф. д-р Велимир Велев и д-р Александър Манджуков, а видеореализацията е на д-р Красимир Стоичков

Във видеото участие взеха студенти от: 1 курс – Театър на движението – Пантомима (проф. д-р Велимир Велев) и 1 курс „Актьорство за куклен театър“ (проф. Жени Пашова), абсолвенти от класа на проф. Пламен Марков и студенти от други класове. Включиха се служители от Академична библиотека и архив, „Стратегическо развитие“ и други отдели на НАТФИЗ. Идеята подкрепиха много от преподавателите в Академията, някои от тях взеха лично участие. Видеото, което гледате, беше заснето от студенти от 2-ри и 3-ти курс на Факултет „Екранни изкуства“ под ръководството на д-р Красимир Стоичков.

„Jerusalema Dance Challenge“ поема от Южна Африка в края на 2019 г.

За по-малко от година се разпространява и споделя между хората от целия свят. Превръща се в глобален израз на съпричастност, подкрепа и солидарност по време на борбата с пандемията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви