Пожар
Пожар застраши къщата на болен човек

Служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР.Бургас и Пето Районно управление-Бургас разкриха пожара на „Тойота Корола Версо“, с бургаска регистрация, собственост на 37-годишен бургазлия. Колата беше паркирана на неохраняем паркинг пред бл. 3 в ж.к. „Лазур“. От пожара са загнати предният капак, десният фар, десният подкалник и двигателят.

Установено, че се касае за умишлен палеж, причинен от 44-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия. Същият направил пълни самопризнания и е задържан за срок от едно денонощие

Констатирано е, че бургазлията е извършител и втори палеж на „Фолксваген пасат“, с бургаска регистрация на същия собственик, извършен на 20.02. Тогава около 03.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас беше получено съобщение за горящ лек автомобил, паркиран пред бл. 3 в ж.к. „Лазур“. От инцидента колата изгоря напълно. Беше засегнат и паркиран в близост „Хюндай I 30“, с бургаска регистрация /обгорял в предната си лява част/.

Проведени са множество процесуално-следствени действия /разпити, претърсване и изземване, огледи, следствен експеримент и др./ с цел документиране престъпната дейност на бургазлията.

Събраните до момента материалите са докладвани на Бургаска Районна прокуратура, като мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. С прокурорско постановление е задържан за срок до 72 ч. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви