Първият албум на Evanescence с оригинална музика от почти десетилетие насам е вече факт!

Благодарение на „The Bitter Truth“, легендарната група се завръща към корените си и разглежда личните си трагедии, сполетели членовете ѝ през годините, включително неочакваната смърт на брата на Ейми Лий и внезапната загуба на детето на басиста Тим Маккорд, както и световни проблеми, като расовото неравенство, Ковид-19 и икономическата несигурност.

Но въпреки горчивината и тъмнината, които ни поднася животът понякога, посланието на албума внася светлина – “да продължиш да се бориш е по-добре, отколкото да се откажеш”.

Принудени да създадат и запишат по-голямата част от албума разделени през 2020 г., Evanescence разчитат на безпрецедентен работен ритъм, за да представят за пореден път огнения епичен звук, с който са познати и обичани от феновете си от цял свят, в 12 нови парчета.

“Искам хората да изслушат този албум и да почувстват надежда и сила. Нещо, което истински ме вдъхновява в живота, са именно онези хора, които са успели да преодолеят огромни препятствия и да оцелеят. Надявам се, че с „The Bitter Truth“ ще можем накараме хората да повярват, че дори когато нещата са невъзможно болезнени, животът си струва да бъде живян. Благодаря ви за спомените. Време е да създадем нови!“, споделя Ейми.

Работата по албума по време на карантината е документирана в нов филм – “Evanescence: Embracing The Bitter Truth”, режисиран от Адам Джоунс, който е наличен в The Coda Collection, музикалния канал на Amazon Prime Video.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви