Темите, които вълнуват жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден Рудник“, са много. Въпросите на хората са свързани с бъдещето строителство на новия алтернативен път от комплекса до Централната градска част, изграждането на парк в комплекса, подмяна на старите печки с нови, санирането и инфраструктурата в новите зони. Това каза след среща с граждани председателят на Комисията по околната среда и водите в 44-тото Народно събрание и кандидат за народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева.

„През следващите години предстои строителството на втори обход към ж.к. „Меден“ Рудник с кръгови кръстовища. Община Бургас вече e определила началото и края на трасето, както и е заделила средства за проектирането“, обясни Василева.

Началната и финалната точка на бъдещата връзка ще са две кръстовища. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ – след „Битака“ и преди Пречиствателната станция на „Меден рудник“. Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 – по пътя към Созопол.

Изграждането на нова пътна връзка през следващите години се налага и заради предстоящото допълнителното усвояване на незастроените към момента терени при входа на „Меден рудник“.

„По питанията им относно изграждането на зона за отдих, обясних им, че в проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк в ж.к. „Меден рудник”, в близост до тъй наречения. „Битак”, каза още Василева.

Първият етап ще включва изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

Община Бургас инвестира, включително и с европейски средства, в нова инфраструктура, детски заведения и спортни съоръжения. И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

„Ще продължим да работим в тясна връзка с Общината за реализирането на проекти с европейски средства и през следващия мандат. Нашият приоритет е да сме близо до хората и да чуваме техните проблеми“, каза още Ивелина Василева.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви