От тази седмица по пътищата на България отново тръгнаха колите на Google, които ще обновяват базата данни с кадри на Street View.

Предишният път, когато компанията предприе подобна инициатива у нас, бе през 2012 г.

Затова и Google смята за необходимо да отрази промените по пътната инфраструктура, настъпили през последните девет години.

Планът на компанията е колите й да преминат през следните градове: Блaгoeвгрaд, Гoцe Дeлчeв, Дупницa, Caндaнcки, Пeтрич, Кюcтeндил, Пaзaрджик, Пaнaгюрищe, Вeлингрaд, Плoвдив, Хиcaря, Aceнoвгрaд, Aceнoвгрaд и Cмoлян.

Със сигурност ще напрвят и по едно къргче в Хacкoвo, Хaрмaнли, Cвилeнгрaд, Любимeц, Злaтoгрaд, Кърджaли, Cтaрa Зaгoрa, Кaзaнлък, Ямбoл, Бургac, Вaрнa, Дoбрич, Cилиcтрa, Тeрвeл, Руce, Cвищoв, Плeвeн, Лoвeч, Лукoвит, Вeликo Търнoвo, Гaбрoвo, Eлeнa, Ceвлиeвo, Шумeн, Търгoвищe, Рaзгрaд, Кoтeл, Врaцa, Мoнтaнa, Мeздрa, Видин, Кoзлoдуй и Лoм.

360-градусовите изображения в Street View ни позволяват не само да се ориентираме по пътя, но и да се разходим виртуално през места като архитектурния резерват в Пловдив, Ботаническата градина в Балчик, Седемте рилски езера и много други.

Както обикновено, за да запази поверителността на хората, които случайно попаднат в обсега на камерите, Google ще скрива лицата им. Същото важи и за номерата на автомобилите.

През страниците на Street View можем да следим по-детайлно движението и маршрута, така че да знаем кога евентуално бихме могли да се натъкнем на някоя от колите на Google в собствения ни град.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви