Всъщност думата „провинциален“ няма никакво отрицателно значение. Външният вид и културата на човек като цяло няма нищо общо с мястото, откъдето идва.

И все пак изразът „момиче от село“ е много здраво закрепен в ежедневието и се свързва изключително с тесни мини рокли, задължително дънки с ниска талия и високи токчета, но не на място.

Време е да разберем как да избегнем подобно клише.

1 Изобилие от марки

Дори да имате възможност да закупите неща от най-новите колекции на известни марки, определено не бива да носите всичко наведнъж. Човек, който слага едновременно няколко неща от различни марки, върху които ясно се виждат емблемите им, изглежда направо нелепо. Затова правилото „всичко най-добро наведнъж“ в този случай трябва да бъде забравено.

2 Фалшификати

Дори и днес можете да срещнете доста любители на обличането от глава до пети в „dior“, „gabbana“, „louis vuitton“, произведени в Китай. Сега можете да намерите алтернатива на лукса на масовите пазари.

3 Прекомерна сексуалност

Разбира се, не трябва масово да преминавате към оверсайз или да следвате мъжествеността в дрехите. Но високите токчета и официалните обувки в ежедневните тоалети изглеждат най-малко глупави. Можете да вулгаризирате визията си с нелепи леопардови щампи, прекалено стегнати неща и много дълбоки деколтета.

4 Остарели тенденции

Основният недостатък на модните предмети е, че те са твърде разпознаваеми. Благодарение на популярните социални мрежи и модни блогъри, всяко готино нещо може да отегчи много бързо. И това, което беше актуално съвсем наскоро, скоро се превръща в антитренд и тези, които ги носят, се считат за безвкусни. Класическите или основните неща са друг въпрос – те никога няма да излязат от модата със сигурност.

Има и неща, които подхождат на всеки поотделно и идеално допълват образа. Но в този случай трябва да работите много добре върху създаването на свой собствен стил, да се чувствате и винаги да се придържате към него.

5 Грим не за случая

Всъщност изображението може да бъде развалено дори от руж, който не съответства на цветовия тип на лицето. Какво можем да кажем за татуирането на веждите (и не само за тях), ярко червило и твърдо контуриране сутрин и следобед. По това време е по-добре да се даде предпочитание на грима в лек ежедневен стил, а вечер да се фокусирате върху устните или очите.

6 Бельо и чорапогащи

Честно казано, прозиращата или надничаща дантела изпод тесни неща изглежда ужасно. Същото се отнася и за чорапогащи – без лурекс или ликра, избирайте само матови. Дори и на най-тънките крака, лъскавите чорапогащи визуално ще добавят допълнителен обем.

zajenata.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви