При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества е установен един случай, при който 18-годишна жена от Несебър, управлявала л.а „Хюндай I 20“, с бургаска регистрация, след употреба на канабис.

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

На територията на Бургас – град са констатирани 798 нарушения на скоростта

В два случая превишената скорост е над 50 км./ч. Водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 19 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 36 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани осем водачи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви