Нова заповед отмени забраната за провеждане на тренировки на закрито и открито заради усложнената епидемична обстановка в Бургас

Промяната се касае само до картотекираните състезатели от индивидуалните и колективни спортове към съответните лицензирани федерации. Тя влезе в сила от 25 март, като условието е в залите и басейните на закрито ще могат да тренират до 20 спортисти, а на открито до 30.

Със заповедта се дава възможност на бургаските спортисти и отбори да се подготвят за състезанията, които предстоят да се проведат до края на месеца

Още тази събота и неделя в различни градове в страната наши състезатели имат участия в тенис турнири, квалификации по водна топка, баскетбол, волейбол, футбол, турнири по борба и др.

Както е известно Бургас трябваше да бъде домакин на две състезания през седмицата. Заради високия ръст на заболели от Ковид-19 в областта международния турнир по борба „Петко Сираков- Иван Илиев“ за юноши и девойки беше прехвърлен в София. Отменен беше и държавният шампионат по карате киокушин за деца.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви