Лана дел Рей
Лана дел Рей

След като пусна новия си албум Chemtrails Over the Country Club преди броени дни, американската певица Лана дел Рей разкри, че вече работи по нов проект

Тя обяви, че ще издаде нова тава под надслова Rock Candy Sweet, с която ще се противопостави на отправените върху нея критики за „романтизиране на домашното насилие“.

Това се случва след като миналата година към кралицата на меланхоличния поп бяха отправени множество нападки, че използва насилието като централна тема в своите песни. Според някои, текстовете й са „анти феминистки“ и тя трябва сериозно да преосмисли творческите си вдъхновения.

Още тогава обаче изпълнителката на Video Games заяви, че пише за реалността и смята, че такива теми заслужават да имат по-голямо присъствие в музиката. Според нея във феминистките движения трябва да има място и за жени като нея.

„Такива жени, които казват “Не“, но мъжете чуват „Да“. Жени, които не се извиняват затова, че са истински. Жени, на които им е отнет гласът от по-силни жени или от мъже, които мразят жени“, обясни тогава тя.

Най-острите критики срещу нея обаче дойдоха след като, коментирайки темата за равенството, тя се сравни със звезди като Ариана Гранде, Карди Би, Камила Кабело и Бионсе и посочи, че те пеят само за теми, свързани със сексапил, събличане и изневяра.

„Сега, когато Ариана, Камила, Карди Би, Ники Минаж и Бионсе имат хиляди песни за голота, изневери и други неща, може ли аз да се върна към създаването на песни за красотата на любовта, дори когато връзката не е перфектна, за танцуването и за парите, без да бъда критикувана и обвинявана, че използвам агресията като вдъхновение?“, написа тогава певицата в социалните мрежи.

Новият й проект, с който отново ще повдигне противоречивата тема, се очаква да дебютира на 1 юни.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви