Бургас ще се справи с третата ковид вълна. Организацията в областта е на най-високо ниво на готовност. Това каза здравният министър Костадин Ангелов по време на посещението си в града ни.

Той допълни, че се увеличават броя на леглата спрямо предната вълна с около 100.

Всичко, от което има нужда Бургас ще бъде направено. Ще има допълнително количество ремдесивир, както и още ваксини. Нямаме притеснения за нуждите на област Бургас. Имаме пълно съдействие от директорите на болници. В готовност сме да изпратим и още колеги от здравните инспекции или спешни медици. Факт е, че лекарите, които са ваксинирани на първата фаза, в момента издържат„, заяви той.

Здравният министър сподели, че хората, които са ваксинирани също могат да пренасят вируса. Той благодари на всички българи, които повярвали във ваксината и науката.

Ново проучване показва, че вече над 60% от българите искат да се имунизирани. Новите проучвания показват, че ваксинираните могат да пренасят вируса, може да се заразят, да развият лека клинична картина, но няма да боледува тежко и да бъдат приети в болница„, каза Ангелов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви