Галя Желязкова
Галя Желязкова

„Щастлива новина от заседанието на Министерски съвет от преди минути за Бургас. По тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища се отпускат средства в размер на 23 858 лева за дейности (строителен надзор), свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови“ и в квартал „Горно Езерово““. Това написа на страницата си във Фейсбук кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова.

Тя коментира, че по програмата, в рамките 3 години са отделени 210 млн. лв. Вече има 136 одобрени предложения. Те са за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Само преди две седмици МС гласува отпускането на 1 212 479 лв. за изграждане на филиали и към детските градини „Раковина“ и „Синчец“ в Бургас. Средства бяха гласувани и за реконструкция на съществуващата сграда към Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града. За община Община Малко Търново бяха осигурени 6 000 лева за проектирането на пристройка на детска градина „Ален мак“ в село Звездец.

„Благодарение на управлението на Бойко Борисов можем да говорим за инвестиции в образованието – наш стратегически приоритет! Област Бургас е сред първенците по програмата. Защото децата на Бургас и България го заслужават!“, допълни още Галя Желязкова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви