Летище Бургас
Летище Бургас

Сертификатите за здравна акредитация на летищата, издадени от Международния съвет на летищата потвърждават усилията в посока прилагане на противоепидемични мерки, с цел да се осигури обезопасена от COVID среда и безпроблемен престой на летищата във Варна и Бургас.

Всички аспекти на внедрените мерки за здраве и безопасност, прилагани на черноморските летищата бяха разгледани и оценени, според подробната информация в над 60 направления изложена в доклада.

Действията на летището и тяхното съответствие с насоките за рестартиране и възстановяване на авиационния бизнес на Международния съвет на летищата и Препоръките на работната група за рестартиране на авиацията на Съвета на Международната организация за гражданска авиация бяха анализирани.

В допълнение, аерогарите ясно демонстрираха прилагането на най-добрите практики в индустрията по отношение на различните направления, включително: почистване и дезинфекция, здравен контрол, физическо дистанциране, защита на персонала и пътниците, преконфигуриране на летищните пространства, комуникации и информираност.

Здравното акредитиране е важна стъпка напред в дългосрочното планиране за възстановяване на дейността на Фрапорт Туин Стар.

Това е признание, което подчертава устойчивите практики на двете летища, насочени към безопасността и сигурността на своите служители и пътници. През изминалата година, възвръщането на доверието на пътниците бе един от най-високо поставените приоритети на летищния оператор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, който предприе редица мерки и действия в тази посока.

Обработката на хиляди висококонтактни зони за пътници и служители с иновативното nano-антимикробно покритие за дългосрочна повърхностна защита и въвеждане на летищни агенти, отговорни да съблюдават спазването на мерките за безопасност от страна на пътниците, и улесняването на тяхното пребиваване на летището, въвеждането на инструменти за самостоятелно обслужване и безконтактни процеси, повишена информираност и комуникация, както и сътрудничество с регулаторните органи са добри примери на въведените извънредни мерки на двете летища.

„Особено съм щастлив и горд от това признание, което награждава положените от нас усилия, да осигурим безопасност и сигурност на всички наши пътници и служители, по време на кризата COVID-19 в страната. Особено съм благодарен за ангажираността на колегите на нашите черноморски летища през този изключителен период от време, което се стремим успешно да управляваме заедно.“ Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

Здравната акредитация на летищата е допълнителен източник на мотивация за Фрапорт Туин Стар да продължи да прилага иновативни инструменти и устойчиви стратегии, заедно със своите партньори от местните общности, където работи. Според управлението на летищата, това е сигурния начин към подобрение на безопасното и положително преживяване на пътниците на аерогарите в Бургас и Варна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви