За първа година по време на държавното първенство по художествена гимнастика в Бургас – „Жулиета Шишманова“ бе връчен нов приз. Той бе в памет на Васил Стоянов – почетен президент на СКХГ „Черноморец“, почетен гражданин на Бургас, деятел на художествената гимнастика. Инициативата бе на кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова.

„Чрез наградата искам да изкажа поклон и признателност към един достоен човек. Всички бургазлии и най-вече спортни деятели помнят колко много работи той за прогреса на художествената гимнастика в Бургас. Това е най-малкото, което можем да направим, за да му се отблагодарим и да почетем дейността му. Призът е за най-добре представил се бургаски състезател и неговия треньор. Това са Виктория Сахатчиева и Мария Калангерова – старши треньор в КХГ „Черноморец“ и член на Треньорската комисия към БФХГ“, сподели Галя Желязкова.

Тя заедно с колегите си Димитър Бойчев и Ивелина Василева наградиха грациите на финалите на отделните уреди в спортна зала „Младост“. Тази година в спортната надпревара се включиха близо 140 гимнастички. Домакин на събитието за поредна година бе СКХГ „Черноморец“.

„Младите таланти на България са нашето бъдеще. Те ни мотивират да се гордеем с постиженията им и да вярваме, че мястото на страната ни е на световната спортна сцена. Ние имаме енергията и силата да бъдем първи. Убедена съм, че спортното събитие е емблема за красота и изящество. Турнирът има всички показатели да се превърне в международен и да стане част от веригата Гран При“, коментира Желязкова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви