Кога ще започне санирането на блокове в Бургас. Това бе най-често задаваният въпрос по време на поредната открита приемна на ГЕРБ, този път в к-с „Изгрев“.

Кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Иван Вълков коментира, че интересът към обновяването на блоковете е голям.

„Десетки жители в трите дни, в които бяхме тук, очакват с нетърпение рестарт на програмата за енергийна ефективност. Бургас в това отношение бе отличник през изминалия програмен период. Всички вече са убедени в ползите от санирането: по-ниски сметки за отопление, спестени вредни емисии, подобрен вид на сградите, комфорт за обитателите им. С колегите ми от ГЕРБ-Бургас работихме и подкрепяхме програмата. Община Бургас също се справи отлично с различните процедури. В очакване на рестарт на Националната програма за саниране са жителите на още 132 блока с вече сключени договори с Община Бургас. Трябва да не губим темпо и да продължим промяната в облика на населените места чрез обновяване на сгради“, категоричен бе Иван Вълков.

Националната програма за енергийна ефективност в област Бургас е обхванала 236 сгради, от тях в община Бургас са 200 блока с близо 40 хил. живущи. По ОП „Региони в растеж“ за 2014-2020 г. бяха одобрени 91 сгради, завършени са близо 53 до момента. Новият момент в програмата ще бъде и санирането на еднофамилни жилища.

Друг приоритет от регионалната програма на ГЕРБ, който коментира Вълков, бе изграждането на Университетска детска болница с научен център. „Децата са нашето бъдеще, длъжни сме да им осигурим сигурна среда и отлични здравни грижи. Наш ангажимент е в Бургас да имаме първата по рода си болница в страната. Работата по проекта върви, Проектирането по Университетската детска болница с научен център в Бургас е завършено, в края на месеца предстои подписване с Европейската банка за възстановяване и развитие“, сподели още кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

Благодарение и на изграждането на четирилентови пътища от Бургас до Средец, Айтос, Царево и Малко Търново жители от цялата област ще имат бърз достъп до медицинските услуги на новата детска болница.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви