Путин
Путин

Руският президент Владимир Путин отговори на обвиненията, отправени от американския му колега Джо Байдън, съобщава БТА.

Байдън заяви в интервю за Ей Би Си, че руските власти ще трябва „да си платят“ за опитите за намеса в американските избори, а каза, че смята Путин за „убиец“.

„Що се касае до изявленията на моя американски колега. Какво бих могъл да му отговоря? Бих му казал: „Бъдете здрав! Желая му здраве!“, каза руският лидер, отбелязвайки, че заявява това „без ирония и без да се шегува“.

„Искам да предложа на президента Байдън да продължим нашите дискусии, но при условие, че ние го направим фактически в пряк ефир, както се казва, онлайн. Но без отлагания, а директно открита, пряка дискусия“, призова той.

„В историята на всеки народ, на всяка държава има много тежки, драматични и кървави събития“, отбеляза Путин. „Но когато оценяваме други хора или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги сякаш се гледаме в огледалото, винаги виждаме там себе си, защото винаги пренасяме върху другия това, с което ние самите дишаме, което сме по същество“.

След това Путин посочи, че си спомня как като деца, когато са спорели в двора, са си казвали:

„Който си го вика, на себе си го вика“. Според него „това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега“, а фраза, която има „много дълбок и дори психологически смисъл“.

„Винаги виждаме в другия човек свои собствени качества и мислим, че той е същият като нас и от това се ръководим, когато оценяваме действията му и изобщо даваме оценка“, подчерта Путин.

Руският лидер посочи атомните бомбардировки на САЩ над Япония през Втората световна война, изтребването на индианските племена, робството и каза, че това тежко наследство тежи на Съединените щати.

„Иначе откъде би се появило движението „Животът на чернокожите има значение?“, попита Путин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви