Когато пандемията пречи на пътуванията, Louis Vuitton предлага пътешествия във времето, като представи авангардна колекция в Лувъра сред гръцки и римски статуи, предаде АФП, цитирана от БТА. Във филма, с който беше закрита Парижката седмица на модата, преминала изцяло вирутално, манекенките дефилират в галерията на Микеланджело и стълбите Дару под ритъма на песента „Around the World“ (Около света) на Daft Punk.

Дизайнерът Никола Гескиер предлага кадифени рокли, топове от трико, обемни сака, украсени с антични статуи от ателието „Форнасети“. Той смесва пайети, бродерии, цветове и щампи.

„Като творец съм завладян открай време от способността на модата да пресъздава едновременно миналото, настоящето и бъдещето“ – каза той.

Дефилетата на Louis Vuitton обикновено се организират в Квадратния двор на Лувъра, където се събират гости от цял свят. Сега музеят е затворен от месеци заради Ковид-19. Това е позволило да бъде заснет филмът сред експонатите му и манекенките да възпроизвеждат позата, появила се през 4 век пр. н.е., при която тежестта пада на единия крак, а другият е свободен и леко свит.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви