Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов ще замине за Москва за консултация на 20 март. Това съобщава руското посолство в САЩ във „Фейсбук“

„Руският посланик в САЩ А. Антонов ще отлети за Москва на 20 март за консултации. По време на срещите си в руското външно министерство и други ведомства се планира да се обсъдят начини за оправяне на руско-американските връзки, които са в криза „, се казва в изявлението на дипломатическата мисия.

По-рано официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че извикването в Москва на Антонов след антируските изявления на шефа на Белия дом Джоузеф Байдън е безпрецедентна стъпка

Настоящата ситуация е следствие от целенасочената политика на Вашингтон, която през последните няколко години всъщност умишлено доведе двустранните отношения до задънена улица.

Неконструктивният курс на американската администрация към страната ни не отговаря на интересите на Русия и САЩ, а някои необмислени изявления на американски лидери наистина застрашават и без това прекалено обтегнатите отношения, се отбелязва в позицията на руското посолство.

В интервю за ABC News на 17 март президентът на САЩ заплаши, че руският лидер Владимир Путин ще „плати“ за предполагаемото му намеса в изборите през 2020 г. в САЩ и го нарече „убиец“. Вчера американското разузнаване публикува доклад за чуждата намеса на изборите през 2020 г., в който се заключава, че Путин е наредил действия за „очерняне“ кампанията на Джо Байдън.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви