Оскар

Бургаското семейство д-р Илиян Иванов, който отскоро е и професор по психиатрия, и неговата съпруга д-р Дана Проданова – стоматолог, са асоциирани продуценти на номинирания за награда „Оскар“ късометражен филм „Дълбоко усещане“ („Feeling Through“). И двамата живеят от много години в САЩ.

Филмът разказва за среднощната среща на бездомен тийнейджър с възрастен незрящ и глух мъж. Сценарист и режисьор е Дъг Роланд, а изпълнителен продуцент Марли Матлин – носителка на „Оскар“ и на „Златен глобус“ за най-добра актриса във филма „Деца, забравени от Бога“.

„Това е първият филм в историята на изкуството, в който е нает сляп и глух актьор. Вълнуваме се, че участваме в проекта и вярваме, че той ще остави трайна диря“, казва проф. Иванов.

Мария Бакалова

„Знам, че хората от Бургас носят в себе си талант и амбиция и се гордея с това. Но изобщо не съм предполагал, че тази година името на града ни ще се споменава редом до това на наградите „Оскар“ не един, а два пъти! Така че и вълненията ни стават двойни. Пожелавам успех на Мария и двамата доктори, обичащи изкуството. И благодаря за прекрасната реклама, която правите на Бургас и България!“, коментира кметът Димитър Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви