Номинацията на българската актриса Мария Бакалова за „Оскар“ развълнува и учителите ѝ Симеон Димитров, режисьор и първи неин преподавател по актьорство, и бившият директор на музикалното училище Юлия Ненова, където тя се е обучавала.

„За мен е радост, че Мария представя нацията и българската театрална школа, българския талантлив човек. Няма да коментирам филма, към който имам задръжки, но това, което видях, два пъти го гледах, възхищавам се на актьорското майсторство на това момиче“, заяви Симеон Димитров.

Режисьорът отбеляза, че „ролята ѝ е много богата драматургически- тръгва от едно идиотче и стига до една цивилизована дама и тази голяма психологическа амплитуда, тя я защитава изключително професионално“.

Димитров защити Мария Бакалова от критиките, че е приела тази роля и посочи, че една прохождаща актриса не може да си позволи лукса да избира своите превъплъщения.

„Талантливият човек трябва да бъде обруган“, заяви режисьорът по повод на негативните изказвания за неговата ученичка.

По неговите думи Мария Бакалова е започнала често да му се обажда и да го кани на свои представления, когато е била във втори курс в НАТФИЗ и е влязла в конфликт с нейния преподавател там.

Добре е, че тя е съхранила „методът на преживяването, който е подходящ за кино, а не методът на показването, на който са я учили в НАТФИЗ“, смята Димитров.

„Мария от малка правеше впечатление с живото присъствие с каквото и да се занимава“, заяви директор на музикалното училище Юлия Ненова и отбеляза, че възпитаничката ѝ се е обучавала и за „инструменталист, вокалист и артист“.

btv.bg

1 КОМЕНТАР

  1. Всички добри постижения, са обект на професионална завист.Ако е добронамерена е добре. препоръчително даже!!!За жалост по нашите места се наблюдава превес на обратното, унищожителна, злобна, завист …Жалко, твърде жалко!!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви