Галя Желязкова
Галя Желязкова

Галя Желязкова е сред учредителите на ГЕРБ през 2006 г., член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура (МГЕРБ)

Два мандата е общински съветник, в последствие получава подкрепа от гражданите на Бургас и е избрана за народен представител в 44-тото Народно събрание.

Родената през 1988 г. бургазлийка защитаваше интересите на града и беше член на ключовата за парламента Комисия по труда, социалната и демографската политика, както и на постоянната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Бакалавър по „Бизнес администрация” и магистър по „Международен бизнес и мениджмънт“, винаги позитивна, усмихната и заобиколна от каузи за добри дела.

Като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ в Област Бургас Галя Желязкова си е поставила амбициозната задача,

ако получи подкрепа от гражданите, да работи за още по-добра образователна, здравна и социална инфраструктура. Привличането на инвестиции в малките населени места е основен акцент в нейната програма.

Опитът й през годините в различни неправителствени младежки обединения и каузи, както и голямата подкрепа от млади хора, й дават мотивация, да вярва в потенциала на новото поколение.

„Младите хора имат своите приоритети, аз ще работя за тях. Считам, че новото поколение има енергията да променя, създава и надгражда. Подкрепата на държавата е от изключително значение, знам, че можем заедно да развиваме страната ни”, споделя Галя Желязкова.


Младата дама обсъжда и намаляване на младежката престъпност чрез включването на деца и ученици в извънкласни дейности. Тя си поставя още цели като:

– пълна промяна на модела на социално подпомагане, така че изпадналите в трудно положение да получават повече средства и сами да решават кои спешни нужди да покриват;
– развитие на държавната политика за младите хора;
– подобряване живота на жителите от малките населени места в Област Бургас чрез засилена държавна подкрепа;
– активни политики за достойни условия на труд и намаляване на безработицата сред населението на страната ни;
– стимулиране, модернизиране и инвестиции в професионалното образование.

В поредицата от предизборни срещи петата в листата на ГЕРБ – Бургас прие като предизвикателство да защитава в бъдещия парламент още един приоритет, който е от основно значение за региона –

осигуряване на равен шанс за подпомагане на деца и младежи за развитие на предприемачески умения

Галя Желязкова споделя, че мотото „Обичам България” обединява и желае да работи за добрите каузи съвместно с гражданите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви