Желанието на „Черноморец“ да остане по-дълго време в Панагюрище и да продължи в следващия етап от надпреварата за Купата на България по баскетбол – мъже, не се осъществи. Напред продължава „Балкан“, който победи „акулите“ с 84:71 /24:11, 15:23, 28:13, 17:24 /.

Така още в четвъртфинала морският тим отпадна от турнира и си стегна багажа за обратно към Бургас

След края на мача, типично в свой стил, старши треньорът Васил Евтимов не спести критиките към играчите си и дори разкри, че атмосферата в отбора не е добра.

„Някои от играчите ми днес не бяха дошли да играят баскетбол. Дошли са в Панагюрище на туризъм, да посетят Панагюрското съкровище. Не са дошли да играят баскетбол. Не може тримата ми основни български баскетболисти да имат 8 точки, колкото има и най-малкият в отбора, който е играл 6 минути.

В последно време усещам, че атмосферата в отбора не е добра, не го крия. Това се показва на терена. Някои от тях играят по-здраво на тренировка, отколкото на мач. Или не искат, или не могат да спазват моите указания. Не бяхме готови да се противопоставим на агресивната защита на „Балкан“. Притеснителното е как изглеждахме в мач, в който ако не спечелиш, се прибираш. Тотална щета“, каза Евтимов.

Основните реализатори Константин Коев и Евгени Хаджирусев бяха опазени от защитата на съперника и завършиха съответно с 2 и 6 точки. Най-резултатен с 22 точки и 8 борби бе Уендел Люис. Деанте Болдуин записа 12, Марвин Смит – 18, Красимир Маринчевски – 8, Томас Читадзе – 3, Ангел Пейчинов, Симеон Русинов, Ерджан Терзи.

Съперник на „Балкан“ на полуфинала ще бъде „Рилски спортист“, който стана първият полуфиналист след победа с 87:78 над „Академик Пловдив“.

Четвъртфинали днес, 12 март, играят от 17:00 ч „Левски Лукойл“ – „Спартак“ /Плевен/ и от 20:00 ч. „Берое“ – „Ямбол“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви