Имаме регионална програма с ясни ангажименти към хората в Бургас и региона. Около това се обединиха кандидатите за народни представители от листата ПП ГЕРБ в Бургас.

Днес те откриха традиционната открита приемна на партията до сградата на Община Бургас. Там всеки бургазлия или гостенин на града може да се запознае подробно с предизборната платформа на ГЕРБ и приоритетите им не само за страната, но и за област Бургас.

На събитието присъстваха водачът на листата Любен Дилов-син, както и голям част от от другите лица в нея – Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Галя Желязкова, Жечо Станков, проф. Севдалина Турманова, Веселин Пренеров, Ася Пеева, Иван Гаврилов, Иван Вълков, Андрей Рунчев, инж. Диян Димов и други.

„Основният ми агитационен материал е визитката, на която е телефонния ми номер. Поемам колкото се може повече лични ангажименти, които са в интерес на региона. Най-големият град в Югоизточна Европа си остава Бургас. Това няма да се промени и трябва да сме луди да не се възползваме следващия програмен период и възможностите, които ще се открият пред нас. Единственото, което липсва тук са големи стратегически инвеститори, защото във всичко останало бургазлии се справят чудесно. Вчера разбрах, че само в УНСС учат над 1500 деца от региона. Няма нищо лошо тук да се направи един филиал на учебното заведение и те да учат тук„, каза Любен Дилов-син.

Ивелина Василева допълни, че от ГЕРБ разчитат на личните си среща с хората, за да чуят техните искания и проблеми. От партията се гордеели, че отново залагат на конкретни ангажименти пред бургазлии.

Гордеем се, че този момент не сме ги подвели и регионалната ни програма от преди 4 години е изпълнена на 100%. Четирилентовите пътища, изграждането над детска университетска болница в Бургас, продължаване на програмата за саниране, развитието на индустриални зони, грижа за околната среда – това са част от приоритети ни за региона„, сподели тя.

Проф. Севдалина Турманова обърна специално внимание, че от ГЕРБ ще продължат инвестициите във висшето образование в Бургас. Медицинският факултет трябвало да бъде укрепен с привличането и на чуждестранни студенти.

От ГЕРБ ще се борят и за разкриването на още специалности в него, както и големите университети да могат да разкриват селективни филиали в града ни.

Проф. Турманова също така сподели, че Бургас вече част от голям стратегически проект за трансгранично сътрудничество между България и Турция, чиято цел е се намалят количествата пластмасови отпадъци от Бургаския залив до Босфора.

В Поморие исканията на хората са най-различни, но сред тях попадат развитието на по-добра спортна инфраструктура, разширяването на базите на детските градини и училищата. Те трябва да се добре оборудвани и в тях да има нови методи за обучение. Туристическият бранш и неговото развитие, както привличането на повече туристи в градовете и курортите по морето„, сподели от своя страна Ася Пеева.

Областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев поясни, че кампания се крепи върху това, че от ГЕРБ изпълняват ангажиментите към хората.

„През последните 4 години не сме стоели в София, а сме се прибирали тук, за да сме близо до проблемите на хората. Излизаме със самочувствие на изборите, защото освен местна програма, имаме и регионална такава. Амбициите ни са най-малко да запазим 6-те мандата от Бургас, които имахме и сега в Народното събрание„, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви