„Досега работихме с централизирани мерки, сега преминаваме на ниво региони. За Област Бургас има „пакет“ с бюджет за следващите 7 години, които трябва да бъде ефективно оползотворен. Не само за инфраструктурата, а директно да се стимулира бизнесът. Всеки проект трябва да е в синхрон с нуждите му за повишаване на стандарта на живот. Индустриалната зона в Българово е пример за отлично взаимодействие между държава, бизнес и местна власт“.

Това обяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Деница Николова по време на посещението си в Зоната.

Тя бе придружена от Севдалина Турманова. Двете проведоха срещи с кмета на града Йордан Йорданов, с директори на двете предприятия и с бъдещи инвеститори.

„С община Бургас е нужно приоритизиране на най-важните нужди в Българово – рехабилитация на уличната мрежа, облагородяване на пространства и други елементи на градската среда. Така ще се стигне до един комплексен проект с визия за развитието на града. В него ще трябва да обединят усилията си инвеститорите и общината, от значение ще е бъде степента на готовност. Защото за добрите идеи финансиране ще има“.

Собственикът на италианска фирма Марко Солиани, сподели, че е избрал Бургас пред други градове, за да реализира инвестицията си. Фабриката произвежда алуминиеви детайли за „бомбета” на работни обувки и има амбиции да увеличава производството и служителите си. Деница Николова обсъди с него възможностите за прилагане на енергийно ефективни мерки в контекста на „Зелената сделка“.

Севдалина Турманова пое ангажимент за среща с директори на професионални гимназии от Бургас и ръководствата на компаниите в Българово.

„В регионалната програма залагаме на повече инвестиции и технологии за образованието. Но е важно тясната връзка гимназии-бизнес. Погледът ни трябва да е към инициативи за професионалното ориентиране. В Бюджет 2021 г. има средства за рехабилитация на улици в Българово. Винаги сме открити за диалог с бъдещи инвеститори и общината през годините е доказала политиката си в това отношение“.

Кметът сподели, че Българово е все по-предпочитано място от семейства с деца, които ще разчитат на работа в Индустриалната зона.

Деница Николова допълни, че те ще могат да се възползват от услугите, които ще предлага една от най-модерните университетски детски болници.

Тя ще бъде построена в Бургас. Обсъдени бяха възможностите за европейско финансиране за нови машини и оборудване, подобряване на ВиК мрежата, както и стъпките за привличане на нови инвеститори.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви