Областният щаб в Бургас ще реши днес дали да затегне противоепидемичните мерки в региона. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на посещението си в града ни.

Част от предложените мерки са свързани с намаляване на работното време на заведенията до 22:00 часа, ограничавана на посещенията на учениците от 5 до 12 клас и извеждането им в онлайн форма на обучение за 2 седмици. Обсъдено е и задължително носене на маски на открито, спиране на всички масови мероприятия, както и ограничаване на посещения в моловете и фитнесите.

Министърът не уточни точно какво значи ограничаване и заяви, че това трябва да е решение на щаба в Бургас.

Много зависи какво е движението в моловете, има си локални специфики, които трябва да бъдат взети под въпрос. Местата, които трябва да бъдат затворени, ще бъдат затворени. Разбрахме за случаи в Бургас на 8 март, където е имало явно неспазване на мерките„, каза той.

Министър Ангелов съобщи още, че в Бургас се увеличават болничните легла и те ще достигнат на нивата, които бяха през есента. Имало нарастване на повиканията в Спешна помощ с 30%, като половината от тях за са пациенти с ковид.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви