Футболистите на „Созопол“ сюрпризираха неприятно лидера на Втора лига „Пирин“ (Благоевград) и го пратиха на втора позиция в листата след 0:0 на стадиона в морското градче.

Изненадата за гостите можеше да бъде много по-неприятна, но небесносините пропуснаха чрез Иван Колев в 7-та минута и на Борис Тютюков в 55-та.

След края на срещата от 21-ия кръг старши треньорът на „орлетата“ Уорън Фийни заяви: „Виждате какви са празненствата в Созопол и забавен ми е начина, по който съперника празнува“.

Последва отговор от ръководството на футболния клуб, което излезе с декларация, отправена към треньора на „Пирин“.

В нея се казва:

„Г-н Фийни, ако мислите, че нещо сте видели, дълбоко се лъжете. Ние се радваме на всяка спечелена точка след всеки двубой независимо срещу кого сме играли.. Не сте видели и как се радваме и когато спечелим три точки. НО НАЙ-ВАЖНОТО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ, КОГАТО ОТБОРЪТ ЗАГУБИ.

Тогава сме като убити, всички, футболисти, треньори, ръководители и най-важните – небесносините привърженици на Созопол. Защо ли? Защото всички ние знаем колко много труд сме положили всички през седмицата преди двубоя в самата му подготовка на всички нива. И ни е тежко, ако не победим. Защо ли?

Защото знаем колко ни е трудно с финансирането на клуба, за да може тези мъжки момчета – футболисти и треньори да защитават името на град Созопол. Защото ние сме спортисти с чест и достойнство и на Арена Созопол не ни интересува кой отбор гостува и с какъв бюджет.

Както каза и старши треньора Маргарит Димов – Това е нашата земя и ние на никой не я даваме! Това е Созопол! Отбор и град с много ЕМОЦИЯ И ХАРАКТЕР. ГРАД НА СПАСЕНИЕТО! Прочетете историята на града и ще разберете за духа на жителите на този град.

Г-н Фийни и последно. Досещаме се за размера на бюджета на клуба, за размера на възнагражденията, както вашите лични така и като цяло в клуба ви. Браво! Няма нищо лошо, напротив пожелавам да е навсякъде така. Но една забележка към вас, защото знам и в Благоевград какви достойни и отрудени българи живеят и тяхната едничка радост се нарича Пирин.

Моля ви, не се обиждайте, но личното ми мнение е, че ако начело на Пирин бе БЪЛГАРСКИ треньор, то с тези класни футболисти, които имате, сега щяхте да доигравате сезона с настроение, защото щяхте да бъдете много, много напред, с много точки аванс пред всички останали и вече щяхте да сте изпълнили целта си, която хората обичащи Пирин заслужават! С респект и уважение – Румен Димов“

След спечелената точка „Созопол“ е на седма позиция с 27 т.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви