Никулден, 6-ти декември, да бъде обявен за неприсъствен ден на територията на община Бургас. Това предлага общинският съветник от БСП Христо Панайотов със своя докладна в Общински съвет.

Burgasnews припомня, че идеята не е нова. Само преди година същото предложение направи и шефът на бургаския затвор старши комисар Бранимир Мангъров. Тогава идеята не срещна подкрепата на бизнеса в Бургас и тя бе оттеглена от гласуване в местния парламент.

Аргументът за празничен и неприсъствен Никулден бе, че така ще се даде възможност бургазлии да изживеят по-пълноценно празника, като посетят многобройните събития в тази ден.

Освен това нямало логика в това денят да е празничен, неучебен, но същото време работен. Това водило до неудобства и не давало възможност родителите „да изведат децата си за празника и да приготвят празничната трапеза“.

В докладната си Панайотов припомня, че предложението е обсъдено в постоянните комисии към Общински съвет, а след това, без аргументация, докладната е оттеглена от вносителя. Общинският съветник обръща внимание, че празникът на града да бъде обявен за неприсъствен е практика на редица общински съвети в страната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви