При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая

Водачите са на възраст от 21 до 37 години. Трима от тях / на 21, 31 и 35 години/ шофирали след употреба на метамфетамин, двама – на 30 и 35 години, шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама – на 23 и 37 години, след употреба на канабис.  27-годишен бургазлия, управлявал л.а. „Мазда”, след употреба на кокаин и канабис, а един, 23-годишен бургазлия, л.а. „БМВ 525” след употреба на кокаин и амфетамин.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 674 нарушения на скоростта

В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. от допустимата. Шофьорите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са десетина.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани 13 водачи.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви