Парфюм
Кой диктува модата при парфюмите

Има парфюми, които са приятни, подобряват настроението и са в харомния с облеклото на притежателя си. Те са весели, леки и непретенциозни. Тъкмо затова са харесвани от всички.

Но има и такива, които се стоварват над нас като шестица от тотото.

Те провокират, опияняват и се помнят цял живот, събуждат неподозирани емоции, нажежават сетивата до червено, буквално с едно напръскване превръщат обикновения човек във филмова звезда от червения килим.

Трябва да знаем обаче как да управляваме действието на подобна висша парфюмерия. Тя буквално и преносно казва: “Предай се на желанието. След тази нощ нищо вече няма да е същото.” 

Чистотата трябва да се поддържа, а телесната миризма да се контролира 365 дни през годината. Но в случай, че толкова дълго използваме един-единствен аромат, рискуваме да си омръзнем.

Ако наистина държим да бъдем в крак с модата, никога не бихме носили един и същ парфюм през есенно-зимния и през пролетно-летния период. В студеното време търсим топли, разпускащи ухания, в които да се увием като в пухкав кашмирен шал, докато щом усетим тръпката от стъпките на пролетта, искаме да излезем от зимния пашкул и литнем волни и пъстри като пеперуди, готови на живот и смърт да изгорят в пламъците на любовта.

Парфюм
Как да разпознаете вашия аромат

Мнозина от нас използват козметика за хигиена и грижа от различни производители и марки. Почитателите на висшата мода – както при дрехите, така и при парфюмите – знаят, че производители има много, но диктаторите на модните тенденциите са единици – какъвто е Versace.

Какво трябва да имаме предвид преди нашият парфюм да нанесе финалния щрих на старателно подготвяната ни визия? Тялото трябва да е чисто, а уханието на душ гела, шампоана или сапуна, с който сме взели душ да не е прекалено силно.

Когато се сблъскат няколко различни по състав и нотки ухания, не може да долови ясно истинската ценност на аромата, както и хармоничното му съзвучие с кожата от тялото ни.

Щом открием нашия любим парфюм, важно е да обърнем внимание дали производителят не е разширил серията със същото име, добавяйки лосион за тяло, душ гел или друг козметичен аксесоар.

Най-добрият вариант е средствата ни за грижа да са от една серия с нашия аромат, за да можем винаги да ухаем на себе си, а мирисът да е чист и галещ като бриз, кодиран от парфюмеристите.  

Пандемията увеличи продажбите на парфюми и козметика по интернет. Основното притеснение на потребителя е дали ще открие желания подарък в оригинален вид и на достъпна цена.

Дългогодишна практика е всеки парфюм да има два формата. Първият – класическата версия, опакована в маркова кутия, покрита с целофан и вторият – във вид на тестер, пъхнат в картонена опаковка. В някои случаи бутилката може да е без капачка.

Така се снижават разходите за добър вид, а ароматът е същият като класическия формат. 

Когато избираме своя нов марков парфюм трябва да сме наясно какво послание искаме да носи за нас красивият му аромат.  Щом ще живеем с него няколко месеца, той трябва да отговаря на нашия вкус и имидж.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви