Живко петров трио
Любимото джаз трио отново в Бургас

Културна организация „Арт мюзик ателие” представя „CHANGE THE WAY” Концерт на Живко Петров трио /JP3/.

Те са : Живко Петров- пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Димитър Семов – барабани, а “Change The Way” е техния четвърти студиен албум .

Той се появява във време, в което живота и ежедневието ни се промениха драстично и света се опитва да се приспособи към „ новото нормално “.

Промяната не е само във външния свят , музиката в албума не прилича на тази в Understandable, It’s A Dream или Between The Worlds. Дори и състава на триото е променен – Димитър Карамфилов поема контрабаса от Веселин Веселинов – Еко.

Независимо от различното звучене , при създаването на пиесите Живко Петров отново е следвал най-важното за него и основния му приоритет в музиката – мелодията е водеща и център в албума.

Пиесите са изключително изчистени, концентрирани и няма нищо излишно, което да попречи на основната линия, която насочва слушателя да обърне поглед навътре, към себе си.

Пиесите водят към различни състояния – от аристократизма на едноименната „Change The Way” и „One More”, вътрешният конфликт в „Berlin”, през порива за танц в „It’s A Thrill”, и песен в ”A Song”, до пълното спокойствие, дори медитативно усещане в „Now I See, Sign” и „Spinning Wheels”. В „Change The Way”, Живко Петров отново е включил пиеса – препратка, това е „Memories Of A Summer With You” от соловия „Ten”, специално аранжирана за триото.

Изживяването от музиката в „Change The Way” най-добре може да бъде описано с посланието на JP3, което ще намерите в албума – „Enjoy our music”!

Концертът на „Живко Петров трио” ще бъде на 9 март от 19ч. в зала „Тончо Русев” в Културен дом НХК и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Билети се продават на касата на „Часовника”.За повече информация и резервации тел.0894/898-098

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви