Имената на десетте младежи, оставили трайно впечатление на квалификациите за Евробаскет 2022, публикува на официалната си страница ФИБА.

Сред тях е и българският суперталант – бургазлията Константин Костадинов, който не остана незабелязан от баскетболните специалисти след блестящите си изяви срещу Босна и Херцеговина

В едноминутен видеоклип ФИБА събра най-добрите моменти от играта на 17-годишния бургазлия.

„С класирането си на Евробаскет 2022 България даде на Константин Костадинов първи допир до мъжкия национален отбор. Крилото се представи отлично за страната си на три европейски първенства за кадети до 16 години в Дивизия Б и не му отне много време да стигне до най-високото стъпало. Във втората част на мача срещу Босна той бе безпощаден от тройката на три пъти и не се притесняваше, дори когато защитниците бяха близо до него.

Той показа още по-голям потенциал за развитие в бъдеще след няколко точни подавания и силна игра в защита, завършила с чадър. Талантът на Костадинов е известен от години и това бе очевидно в този мач. Ако се развива правилно, то той може да бъде важна част от бъдещето на България. Кой знае, може би той ще бъде готов да бъде в състава на Росен Барчовски и за европейското догодина“, пише сътрудникът на ФИБА Мариус Флахенекер, който представи 10-те забележителни млади баскетболисти, родени през 2000 г. и по-късно, които направиха впечатление с играта си по време на третия и последен квалификационен период за Евробаскет следващата година.

Името на Константин Костадинов вече е записано в историята на българския баскетбол, като най-младият дебютант в националния отбор

За първи път юношата на „Реал Мадрид“ облече екипа на трикольорите срещу Босна на 17 години, 10 месеца и 28 дни, като изпревари рекордьорите до момента Божидар Аврамов и Чавдар Костов.

В първия си мач за представителния ни тим 204-сантиметровото крило се разписа с 11 точки, 2 борби и чадър за 21 минути на паркета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви