Общинският съветник от БСП Йордан Георгиев днес надскочи партийната си принадлежност и изрази личното си мнение по Бюджет 2021 на Бургас. Той изрази подкрепата си с предложението на администрацията и каза честно, че партийно са му забранили да го подкрепи.

Искам да поздравя местната администрация, че много точно е подредила приоритетите за гражданите на Бургас. Те много точно обхващат нуждите на бургазлии в този момент. Екипът на зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев се е справил чудесно с изготвянето на бюджета. За съжаление не мога да го подкрепя заради политически решение на ръководството на местната структура на БСП. Имам надежда, че приоритети ще бъдат изпълнени и искам да кажа още много неща, но ще изпадна в противоречието с партията, която представлявам„, каза Георгиев.

Кметът Димитър Николов похвали казаното от Георгиев и заяви, че съветниците трябва да гласува надпартийно, когато става дума за доброто на Бургас.

Ако кажете на едни родители, който карат децата си в една остаряла детска градина, а не в модерна и слънчева сграда и голямо дворно пространство, само защото са ви наредили партийно, то те едва ли ще приемат вашия довод„, каза Николов.

Георгиев продължи с това, че му били много трудно днешното гласуване, защото това била най-важната точка за годината.

Считам, че съм избран от гражданите на Бургас, но партийната ми принадлежност и дисциплина ми забранява да изразя своето лично мнение и да гласувам „въздържал се“. Но с цялата си лична отговорност казвам, че този бюджет е добър и е точно това, от което бургазлии се нуждаят в този период на нестабилност в целия свят„, заяви съветникът от БСП.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви