Бюджет 2021 е много важен, защото ще гарантира стабилността на Бургас не само за тази година, но и за много такива напред. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на гласуването на бюджета на града за тази година от местния парламент.

„Всички помним несигурността, която се породи от пандемията и извънредните разходи. Нанесените икономически щети не могат да се поправят с магическа пръчка. В условията на здравна и финансова криза предлагаме добра обмислена рамка, като акцент са ни проблемите, които станаха част от нашия живот и отражението на ковид“, каза кметът.

Николов бе категоричен, че Бургас няма да спира със своето развитие, а ще продължи напред. Нанесените финансови поражения се отразявали във всички аспекти от живота на бургазлии и в тази ситуация било нужно администрацията да се адаптира, включително и взимането на нови решения.

„Нашите приоритети са здравеопазване, социални грижи, здравеопазване, създаване на условия за привличане на инвестиции. Бюджет 2021 е консервативен, но реалистичен и балансиран. Заложени и са допълнителни средства при заостряна на ковид кризата. За разлика от други общини, където бе решено загубите да се компенсират с увеличаване на местните данъци и такси, то в Бургас взехме решение да се направи реформа и съкрати на администрацията. В Бургас местните данъци и такси ще останат непроменени“, сподели още Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви