Разпределителят на шампиона „Нефтохимик“ Георги Братоев ще пропусне следващите три мача за своя тим от Националната волейболна Суперлига.

Причината е наложена сериозна санкция от Дисциплинарната комисия на БФВолейбол. Всъщност наказанията са две – дисциплинарно и финансово, и те са за неспортсменско поведение на Георги Братоев по време на двубоя срещу „Монтана“ (3:2) в отложен мач от-4-ия кръг на първенството за мъже, съобщиха от родната централа.

„Проведохме заседание на Дисциплинарната комисия на БФВолейбол и взехме решение да наложим наказание на волейболиста на „Нефтохимик“ Георги Братоев, във връзка с неговите груби неспортсменски прояви, обиди и закани към трети лица пред изключително много хора по време на двубоя срещу „Монтана“ в Бургас, който бе излъчен и на живо в телевизионно предаване.

Като се има предвид, че Георги Братоев е национал на България и не е дал добър пример, то Дисциплинарната комисия му наложи две наказания, съответно спиране на състезателни права за три срещи от двубоите от Суперлигата на България, както и глоба от 600 лева”, заяви председателят на Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол Камен Добрев.

„Веднага запознахме с решението си ръководството на БФВ, Националната волейболна лига, както и ВК „Нефтохимик“ и Георги Братоев. Решението влиза в сила веднага, но подлежи на обжалване от Апелативната комисия към БФВ в срок от няколко дни. Ако се стигне до такова обжалване, то решението на Апелативната комисия трябва да се произнесе до 1 седмица”, добави Камен Добрев.

Според решението Георги Братоев пропуска гостуването на „Монтана“ този петък, на 26 февруари, домакинството на „Марек Юнион Ивкони“ на 4 март и визитата на „Левски“ на 10 март.

За наказание на съдии и делегат на въпросния двубой не се съобщава.

Припомняме, че по време на мача с „Монтана“, който се игра на 10 февруари в зала „Младост” в Бургас, Георги Братоев отправи закани към служебни лица на двубоя. В 4-ия гейм при резултат 10:3 волейболистът отправи към делегата на двубоя Пенчо Ангелов, който е и председател на Националната комисия на съдиите по волейбол, репликата „Пенчо, ще избия зъбите на някой…“.

Малко преди това Георги Братоев отправи словесен изблик към главния рефер Александър Виналиев, за което той получи жълт картон, а в последствие и червен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви