Принц Хари и Меган
Принц Хари и Меган

Повече от година, след като Меган Маркъл и принц Хари шокираха цял свят с новината, че се оттеглят от задълженията си към короната, тяхното напълно самостоятелно бъдеще вече е факт

В официално изявление от двореца, разпространено днес, сe обявява, че младата двойка е потвърдила пред кралицата, че окончателно се отказват от правата и задълженията си като членове от висшия кръг на кралското семейство.

“Почетните военни назначения и патронажи на херцога и херцогинята ще бъдат върнати на Нейно Величество и ще бъдат разпределени между останалите членове на семейството”, гласи изявлението от двореца по отношение на задълженията на двойката.

След предимно формалния характер на съобщението, завършекът е емоционален: “Въпреки че сме натъжени от тяхното решение, херцогът и херцогинята ще останат обичани членове на семейството.”

Те също разпространиха официално съобщение по повода на голямото си решение, в което уверяват, че ще продължат да подкрепят и защитават каузите, зад които и до сега са заставали.

Принц Хари и Меган Маркъл ще запазят титлите си на херцог и херцогиня, както и правото към тях да се обръщат с “Негово и Нейно Величество”, макар и през последната година те да са се отказали от последната привилегия

Кралски експерти потвърждават, че двойката ще продължи да подкрепя част от благотворителните организации, които са установили като част от кралското семейство. Принцът ще продължи работата си с фондация “Invictus Games”, която Хари основа в подкрепа на ветераните, както и с организацията Sentebale, с която принцът помага на болните от ХИВ и СПИН в Африка, не спира да подкрепя и организацията WellChild, в помощ на болни деца и техните семейства. Меган Маркъл пък продължава да подкрепя две организации – Mayhew и Smart Works Charity.

Решението за официалното отделяне на двойката от семейството идва месец преди крайния срок на пробационния период, за който се споразумяха двете страни миналата година. Вероятна причина за по-ранното действие е скорошната поява на втория наследник на Хари и Меган.

missbloom.bg

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви