Ватерполистите на „Черноморец“ откриват сезона с домакинство на „Парк Арена ОЗК“

След две отлагания на старта за сезон 2021 във водната топка това най-после ще се случи утре. От 20 до 21 февруари бургаският клуб ще бъде домакин на квалификационните мачове за юноши старша възраст. Двубоите ще се изиграят при закрити врата на басейн „Парк Арена ОЗК“.

От Българска федерация по водна топка съобщиха, че ще бъде организирано пряко предаване на турнира в Бургас със стийминг по интернет

Осем тима, пет от които са от Варна, ще спорят за първите места в своите групи. По регламент отборите, които спечелят потоците, ще се класират директно за Суперфинала. Останалите шест ще играят финал за двете места, даващи право за участие в разпределение на медалите.

На квалификациите за U19 в Бургас вицешампионът за миналия сезон „Черноморец“ е в група „Б“ заедно с „Аква Спорт“, „Тича“ и „Ботев 2000“ /Враца/. В група „А“ са „КПС Варна“, „Комодор“, „Славия“ и „Черно море“.

В първия състезателен ден, събота, 20 февруари, надпреварата ще стартира в 17:00 ч. с градското дерби „Аква Спорт“ – „Тича“. В мач №2 отборът на „Черноморец“ ще излезе срещу „Ботев 2000“, а след това играят шампионът „КПС Варна“ – „Черно море“ и „Комодор“ – „Славия“.

На 21 февруари, от 8:30 ч. неделният ден започва с „Аква Спорт“ – „Ботев 2000“, следват „КПС Варна“ – „Славия“, „Черноморец“ – „Тича“ и „Комодор“ – „Черно море“. Следобедният сеанс е с начало 14:00 ч. с мача „Тича“ –„Ботев 2000“, „Черно море“ – „Славия“, „КПС Варна“ – „Комодор“ и „Черноморец“ – „Аква Спорт“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви