Този строеж е абсолютно незаконен и следва към него да се процедира, като към всеки такъв – да се премахне. Това каза пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото за строителното разрешение на „Алепу вилидж“ Христо Колев, след като по-рано днес стана ясно, че Административен съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за строеж на „подпорната стена“.

„Целият строеж е изграден без разрешение. Разрешението бе атакувано като нищожно от прокуратурата и съдът прие исканията ни за основателни. Решението за строеж е обявено за нищожно, т.е. за закона то не се е случило. Открити са изключително сериозни нарушения по издаването на разрешението – пълна липса на материално-правните предпоставки, които са задължителни„, каза още прокурор Колев.

Алепу
Алепу

Той поясни, че на първо място разрешението за строеж се издава, след като има съответно заявление от възложителя, който е длъжен да представи пред главния архитект инвестиционните проекти. По време на делото е било установено, че възложителят е нямал качество по силата на закона. Документите са подадени от „Главболгастрой турс“, който към този момент не е бил възложител на строежа. Това е станало много по-късно.

При воденето на делото бе установено и че заявленията за строеж не са подадени от упълномощените лица, т.е. това прави документите неистински. Едва след това е подадено ново заявление от надлежно упълномощен представител по делото, в което обаче не са приобщени никакви документи, т.е. цялата административна преписка, по която се е произнесъл главния архитект тогава на Созопол, е с документи, които не са приобщени към надлежния ред„, каза още прокурорът.

Към този момент строителството на подпорната стена на „Алепу“ е спряно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви