КК „Черноморец“ откри годината с две титли на писта
КК „Черноморец“ откри годината с две титли на писта

В първия в историята на българското колоездене Зимен държавен лично-отборен шампионат на писта колоездачен клуб „Черноморец“ извоюва две шампионски титли

Имената си сред отличниците в надпреварата записаха Радослав Константинов и Веселин Георгиев. Медалите си те спечелиха на олимпийската писта в зала „Колодрума“ в Пловдив, която е една от най-бързите в Европа.

При юноши младша Веселин Георгиев надделя над конкуренцията и за пореден път доказа, че е най-добър в тази възраст у нас. Младият талант спечели първите места и в шестте индивидуални дисциплини. Златото той заслужи на 200 метра летящ старт, 500 м от място, бързина, издръжливост по точки, скрач и омниум.
В индивидуалното преследване възпитаникът на треньора Тодор Ангелов спечели бронз.
Опитният и един от най-успешните български колоездачи Радослав Константинов взе шампионската титла в темповите обиколки при мъже. Световният първенец на писта добави към златото и бронзов медал, спечелен в дисциплината омниум.
Състезателите на КК „Черноморец“ имаха още един повод за радост на пистата в „Колодрума“. В отборния спринт триото Радослав Константинов, Иво Тофтев и Николай Иванов завоюваха бронзовите отличия.
Зимният държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта, който е от календара на БФК, се проведе от 12 до 14 февруари. Надпреварата бе за юноши младша и старша възраст и мъже елит.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви