180 проби на лица от област Бургас, положителни за ковид са изпратени в Националната генетична лаборатория. Очакват се резултатите, които ще идентифицират щама на вируса, циркулиращ в момента.

Област Бургас е на 4 място по брой ваксинирани– 4317. Първа фаза на ваксинация, а именно медицински лица е приключила. В момента приключва втора фаза – ваксинация на педагогическия и непедагогически персонал, остават 180 учители, заявили желание за ваксинация.

Ваксинирани са, заявилите желание представители на висши учебни заведения, както и половината възрастни хора в старчески домове. Налични са и първите дози на ваксина за участниците в изборния процес.

В област Бургас има разкрити 21 имунизационни кабинета, в които могат да се ваксинират между 90 и 100 души на ден. В момента се извършва записване за 3 фаза.

Продължават засилените проверки за спазване на национално въведените мерки. В тях участват МВР, представители на РЗИ, Агенция по храните, Община Бургас. Броят на проверките от началото на февруари до днес е 348.

Проверени са търговски обекти, обществен транспорт, хотелски комплекси. Проверки се извършват и на карантинираните лица. По време на същите не са констатирани нарушения. Към днешна дата 1874 лица са под карантина. Провеждат се срещи с представителите на търговските обекти за още по-стриктно спазване на въведените мерки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви