Сух маникюр
Сух маникюр

Как се прави сух маникюр?

Първо се започва с отстраняване на стария лак за нокти. Премахването се прави без мокрене на ръцете. Обикновено се използва лакочистител, а по-често специална машина за премахване на лак. Ако маникюристката си разбира от работата, няма да повреди целостта на нокътната плочка. Следва пилене на ноктите, нанасяне на масло за кутикули и почистване/ избутване на кожичките. Добре е след това да се направи ексфолиране на ръцете, макар в много салони да пропускат тази важна стъпка. След това нокътните плочки се изтриват с алкохол или лакочистител, за да се премахнат остатъци от продуктите и се преминава към нанасянето на основа, лак и топ лак.

Предимства на сухия маникюр

Лакът изсъхва по-бързо

Все още има жени, които предпочитат обикновен лак за нокти пред гел алтернативите. За тях важи и това предимство на сухия маникюр. При сух маникюр лакът за нокти изсъхва по-бързо. Освен това самата процедура е по-бърза, защото се пропуска накисването на ръцете.

 

Сухият маникюр щади кутикулите

Винаги сме наблягали на това, колко важна е грижата за кожичките около ноктите. Кутикулите са защитната бариера на нокътя и към тях трябва да се отнасяме с внимание. При накисването на ръцете кожичките се уголемяват и това затруднява почистването на мъртвите кожни клетки около ноктите.

Недостатъци на сухия маникюр

Сухият маникюр трябва да се прави от маникюристка с опит. Премахването на стария лак с машинка изисква умения и прецизна ръка. В противен случай може да се засегне най-горният пласт на нокътя и това да доведе до дълготрайни увреждания.

Не е толкова релаксиращ

Вече споменахме, че много жени обичат класическия маникюр, защото им допада частта с масажа и отпускането на ръцете в топлата и ароматна ваничка. Ако посещавате салон, в който държат на качеството, маникюристите ще се погрижат да се отпуснете и без накисването да е част от процеса.

rozali.com

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви