Разбиха престъпна група за трафик на хора с увреждания от България за Франция за просия
Разбиха престъпна група за трафик на хора с увреждания от България за Франция за просия

Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало на територията на България и чужбина. Целта на сдружението, освен користна, е и съгласувано извършване на престъпления в странатa, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването, от МВР – Дирекция „Международно сътрудничество“ е получена информация, че

властите във Франция междувременно установяват наличието на незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион „Муниципал“ в гр. Тулуза. Същите са се занимавали с просия.

По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани, че в Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на Тулуза. По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви