Ремонт
Ремонт на пътя

В началото на новия строителен сезон e предвиден ремонт на второкласния път II-99 Бургас – Созопол – Царево, включително и на участъка от моста на река Ропотамо до Приморско, тъй като отсечката не е в добро експлоатационно състояние

Ремонтните дейности ще започнат веднага след като прогнозата е за трайно подобряване на метеорологичните условия. Целта е ремонтът да завърши преди началото на летния туристически сезон и шофьорите да пътуват към Южното Черноморие удобно и безопасно. Предвидените средства за ремонт към момента са 800 хил. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ e възложила и изработването на технически проект за основен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел „Царево“, с дължина 53,5 км

Целта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества, отводняването и носимоспособността на пътната настилка, както и да се повиши безопасността на движение в участъка. Предстои разглеждането на първия междинен етап от разработката на проекта от Експертен технико-икономически съвет. Въз основа на утвърдения проект след това ще бъде извършена рехабилитацията на отсечката, както и на пътния възел „Черноморец“. Готовият проект ще определи строителните работи, които трябва да се изпълнят, срокът и прогнозната стойност на обекта.

Ремонтните дейности, които се предприемат сега са, за да се осигури безопасността на движение. Изготвянето на техническия проект, а след това и провеждането на тръжните процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор отнемат не малко време. През това време трасето се ползва от шофьорите и трябва да се осигури безопасното пътуване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви